Çalışma Alanlarımız

Bireysel Danışmanlık

Bireyler, yaşadığı sorunları bazı zamanlarda kendi başlarına çözüm yolları bulabiliyorken bazı  zamanlarda desteğe ihtiyaç duyabilmektedir. Bu desteği gerek kendi çevresinden gerekse bir kurum  aracığıyla da alabilmektedir. Bireysel Danışmanlığın amacı, bu sorunları daha iyi bir biçimde  yönetmeleri ve çözüm yolları üzerinde odaklanmaları ile sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı  olmaktır. Aynı zamanda bireysel danışmanlık, bireyin hedeflerini      gerçekleştirebilme, kendini keşfetme  ve sosyal anlamda güçlenmesine katkı sağlayabilecek alandır. Danışman ve danışan arasında geçen destekleyici ve güven çerçevesinde gerçekleşen profesyonel ilişkidir.


Çocuk ve Ergen Danışmanlığı

Bebek ve çocuklarda gelişimsel takip 0-12 yaş arasındadır. Bebeklerin ve çocukların gelişim evrelerinde görülebilecek olası risklere karşı erken teşhis edilmesi ve bu yönde çalışmalar yapılması açısından önemlidir. Gelişim alanları olan bilişsel, sosyal, duygusal, psikomotor ve dil gelişimlerinin yaşına uygun olup olmadığını testler aracılığı ile ortaya koyulabilir. Elde edilen sonuçlara göre gelişimini destekleyecek çalışmalar yapılmalıdır. Çocuğun gelişim evreleri içerisinde yaşayabileceği sorunlarının dışında olumlu olan yönlerine de odaklanılabilir. Aynı zamanda güçlü olan yanlarını daha da güçlendirmek ve gelişim dönemlerini sağlıklı atlatabilmeleri desteklenmelidir.

Ergenlik dönemi gelişim dönemleri içerisinde en kritik dönemdir. 13-18 yaş aralığında bulanan ergenin yaşadığı hızlı fizyolojik değişimlere ayak uydurması beklenmektedir. Bu durum birçok problemi de beraberinde getirebilir. Davranış bozuklukları, zorbalık, arkadaş ilişkileri, kimlik karmaşası, özgüven sorunları, anne ve baba ile iletişim sorunları, sınav kaygısı gibi sorunlar ergenlik dönemi içerisinde yaşanabilmektedir. Çözümlenmeyen problemlerin akademik, sosyal ve evlilik gibi alanlarda sorunların devamı yetişkinlik yıllarında ortaya çıkabilmektedir.

Oyun terapisi 2-12 yaş aralığında olan çocuklara uygulanmaktadır. Çocukların konuşma dilinin oyun olması ve oyun oynarken iletişim kurmaları ile seanslar oyun odasında gerçekleşmektedir. Oyun terapisi danışan ve çocuk arasında hem iletişim hem de tedavi edici bir nitelik taşımaktadır. Çocuk danışman eşliğinde oynadığı oyun evde anne babası ile veya öğretmeni ile oynadığın oyundan farklıdır. Aynı zamanda çocukların bilişsel gelişimlerine, duygularını ifade edebilme, sağlıklı iletişim kurabilme, sosyalleşme gibi alanlarına katkı sağlamaktadır.

Oyun terapisinin temel amaçları çocukların duygusal çatışmalarının çözümlenmesi için oyun aracılığıyla güvenli bir ortam yaratmak bunu yaparken de dil- bilişsel ve motor gelişimini desteklemektir. Oyun terapisinde kullandığımız ekoller Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi, Filiaal Oyun Terapisi, Kum Oyun Terapisidir.


Evlilik ve Çift Danışmanlığı

Çift danışmanlığı, evli olan veya olmayan çiftlerin sorunların çözümüne yönelik hizmet almasıdır.Çiftlerin ilişkilerindeki dinamiklerini anlamalarını sağlar. Çift terapisi evlilik öncesi terapi ve evlilik terapisi şeklinde ikiye ayrılabilir. Evlenmeden önce eşler birbirlerinin kişiliklerini daha iyi tanımalarını 
veya çift olarak aşamadıkları problemler üzerinde durulabilir. Evlilik terapisinde ise çiftler arasında yaşanan problemlere odaklanılmaktadır. Ebeveynliğin getirdiği sorumluluklar, çiftler arası yaşanan çatışmalar, ilişkideki duygusal sorunların ilişkilerine yansımasıyla ve çözememeleri ile uzman yardımı 
almalarıdır.


Aile Danışmanlığı

Aile danışmanlığı, aile üyelerinin katılımlarıyla yürütülen terapi sürecidir. Aile üyelerinin tek tek alındığı veya birlikte değerlendirilmektedir. Aile içerisinde çıkan çatışmalar çözümlenmektedir. Bireylerin aile içerisinde rolleri, problem çözme becerileri, iletişim becerileri, sergilenen davranışlar gibi benzer işlevlerinin sağlıklı olup olmadığının değerlendirildiği bir süreç izlenir. Bu değerlendirme aşaması da danışman tarafından uygun görülen teknik ve yöntemlerle ilerletilmektedir.


Grup Danışmanlığı

Grup danışmanlığı duygusal bir takım sıkıntılar yaşayan ya da kendini daha iyi tanımak ve daha farkında bir yaşam sürmek amacıyla bireylerin, bir grup lideri ya da bir ya da iki yardımcının liderliğinde bir araya gelerek aldığı danışmanlık hizmetidir. Grup terapisinde danışanlar benzer sorunlara sahip başka bireylerle, uzman bir psikoterapist eşliğinde belirli amaçlara yönelik çalışmalar yürütürler.

Çocukların sosyal alanda kendisini ifade etme, ilişki başlatma ve sürdürme, duygularını fark edip ifade etme, problem çözme, grup içinde uyum sağlayarak bir işi sürdürme becerilerini arttırmaktır. Çocuklar için en az iki en fazla 8 kişilik gruplardan oluşan sosyal beceri grupları yapılmaktadır. Dönem dönem planlanan oyun atölyesi gruplarıyla haftalık olarak belirlenen konular üzerinden çocukların gelişimine katkı sağlanır.